Daklekkages

Last van een lekkage, schakel ons dan in en wij zullen met spoed langskomen

Specialist in daklekkages

Wij kunnen helpen bij het herstellen van stormschades of ieder andere type daklekkage. Door onze ervaring weten wij de veel voorkomende oorzaken en ook de daarbij behorende oplossingen.

Ook snappen wij het belang van de snelheid. Door een offerte op te vragen voor een daklekkage, zal er spoed achter gezet worden om langs te komen en het probleem op te lossen.

Hulp nodig op het dak?

Interesse in onze dakservice, kom direct in contact met Hendriks dak via onderstaand telefoonnummer of stuur ons een verzoek via het contactformulier

085 004 5490

Hellend dak met lekkage

Een veelvoorkomende oorzaak van daklekkages bij hellende daken is slijtage van de dakbedekking. Dit kan optreden door langdurige blootstelling aan extreme weersomstandigheden zoals hevige regenval, sneeuw of hagel. Daarnaast kunnen beschadigde of ontbrekende dakpannen ook leiden tot waterinfiltratie.

Een andere belangrijke oorzaak van lekkages is slechte afdichting rondom schoorstenen, ventilatieopeningen of andere structuren die uitsteken boven het dakoppervlak. Deze gebieden zijn vaak gevoelig voor waterindringing als de afdichting niet goed is aangebracht of versleten is. Een tijdige dakinspectie kan voorkomen dat deze slijtage leidt tot een daadwerkelijke lekkage

Om een daklekkage op een hellend dak effectief aan te pakken, is het belangrijk om eerst de bron van het probleem vast te stellen. Inspecteer het dak grondig op beschadigde dakpannen, scheuren in de dakbedekking of andere tekenen van slijtage. Controleer ook de afdichting rondom schoorstenen en ventilatieopeningen om te zien of er sprake is van lekkages.

Lekkage bij een plat dak

Een van de meest voorkomende oorzaken van een lekkage aan een plat dak is beschadigde of versleten dakleer. Controleer regelmatig de staat van je dakbedekking en repareer eventuele beschadigingen direct, een eerste stap is een visuele inspectie

Daarnaast kunnen verstopte regenwaterafvoeren ook lekkages veroorzaken. Maak deze afvoeren regelmatig schoon om te voorkomen dat het water niet weg kan stromen en zich ophoopt op het dak.

Het is verstandig om periodiek een inspectie uit te laten voeren door een professionele dakdekker. Zij kunnen kleine problemen tijdig signaleren en verhelpen, waardoor grotere schade wordt voorkomen.

Heb je na alle maatregelen toch last van een lekkage aan je plat dak, wacht dan niet te lang met het inschakelen van hulp. Onze dakdekkers staan gereed en kan de oorzaak van de lekkage opsporen en deze vakkundig repareren.

Nieuwsgierig geworden?

Kom in contact met Hendriks Dak en we samen zullen we het gesprek aangaan om de wensen duidelijk te krijgen.